Spaghetti z sosem pomidorowym
przepis mój własny amatorski / porcja dla dwóch osób
pół paczki pełnoziarnistego makaronu spaghetti
puszka krojonych pomidorów z ziołami
mała główka cebuli czosnkowej
łyżka oliwy z oliwek
ketchup
przyprawy: sól, pieprz, pieprz cayenne, cukier (ok. jednej płaskiej łyżeczki)
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu na al dente. Odcedzić.
Na patelni rozgrzać oliwę i wlać pomidory, dodać pokrojoną cebulę. Wymieszać i chwilę gotować.
Dodać ketchup i przyprawy wg uznania. Najlepiej doprawiać i próbować, aż uzyska się najodpowiedniejszy smak. Gotować kilka minut.
Smacznego!
moja ulubiona wersja spaghetti. czasem przygotowuję sobie taki sos w większej ilości i pakuję do słoiczków, dzięki czemu zawsze jest pod ręką
OdpowiedzUsuńKaś, o bardzo fajny pomysł z przygotowaniem większej ilości sosu i wpakowaniem go do słoiczków. Będę musiała tak zrobić następnym razem :)
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo smakowicie. :3
OdpowiedzUsuńmniaaam! świetny przepisk na prosty i smaczny obiadek
OdpowiedzUsuń