30.04.2014

Pierwszy rabarbar i migawki kwietnia

Sezon na własne owoce i warzywa wprost z ogródka uważam za otwarty! Wczoraj mama przywiozła piękny rabarbar i od razu wiedziałam, że wyląduje w moim śniadaniu.
Postanowiłam upiec owsiankę z cynamonem i wewnątrz schowałam kawałki cudownie pachnącego rabarbaru. Jakoś wcześniej nie zwracałam na to uwagi, ale podoba mi się ten zapach... taki orzeźwiający, nieco kwaśny z nutą słodyczy. Owsianka udała się bezbłędnie! Przepis znalazłam na blogu Majanowe pieczenie. A z dodatkiem pozostałego rabarbaru mama upiecze swój najlepszy drożdżowiec :-)
Co działo się w kwietniu? Przede wszystkim świątecznie, kolorowo, ciepło!

Wielkanocne dekoracje//nowa torebka doskonała na schowanie najważniejszych drobiazgów//genialny serniczek waniliowy z serka homogenizowanego//drzemka Bianki w słońcu//kici-kanapka//Magnum razem ze mną świętuje w tym roku

9 komentarzy:

  1. Ja jeszcze nigdy rabarbaru nie jadłam :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zachęcam do spróbowania, może trafi w Twój smak :-)

      Usuń
  2. raaabarabar <3 mam i ja :D

    OdpowiedzUsuń
  3. owsianka z dodatkiem rabarbaru bez wątpienia musiała świetnie smakować! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. przepis na serniczek prooosze x33

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przepis już podałam w jednym ze wcześniejszych wpisów. Proszę, zobacz tutaj: http://barbara-k.blogspot.com/2014/04/wanilia-i-jajeczka-serniczek.html :-)

      Usuń
  5. Nigdy nie jadłam rabarbaru , bo jakoś się nie mogłam do niego przekonać ale w tej owsiance wygląda obłędnie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też do niedawna nie byłam przekonana co do rabarbaru, ale w końcu postanowiłam spróbować i nie zawiodłam się ;-)

      Usuń
  6. Ja disiaj kompocik z rabarbaru zrobilam. Przepyszny :D

    /Aggie

    OdpowiedzUsuń