Dziś kolejny przepis. Tym razem są to ciasteczka magdalenki. Upiekłam je na wyjazd do Poznania i cieszyły się powodzeniem (prawda Em? ;P). Bardzo podoba mi się ich kształt muszelki. Moje pierwsze magdalenki i na pewno nie ostatnie.
Miodowe magdalenki
Składniki (na około 27 magdalenek):
- 250g mąki
- 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 3 jajka
- 2 łyżeczki cynamonu
- 140g masła
- 60g cukru muscovado
- 170g płynnego miodu
- łyżka wody
- cukier puder do oprószenia
Wyjąć, ostudzić na kratce i oprószyć cukrem pudrem.
Źródło
wyglądają bardzo smakowicie. ukradłabym jedną do herbatki;)
OdpowiedzUsuńCo prawda wyglądają przepysznie, ale za cukrem pudrem osobiście nie przepadam, o ile uwielbiam słodkości to już dla mnie jest za słodkie:)
OdpowiedzUsuń