09.10.2011

...i przychodzi w życiu taki czas

Czekolada pod każdą postacią jest dobra na wszystko. Na setki emocji gromadzących się we mnie, tych dobrych i złych. Nie można wciąż tak się zadręczać, trzeba wreszcie pójść na przód. Czas na zmiany. Wiara, marzenia, silna wola. Moje marzenia już się spełniają. Kiedyś wszystko się kończy, by zacząć się na nowo...

Mousse czekoladowy
Dr. Oetker Desery Świata

jedno opakowanie mousse'u 
szklanka mleka (250 ml)
kilka biszkoptów
mleko do nasączenia biszkoptów

Zawartość torebki zmiksować z mlekiem. Na dnie pucharków lub miseczek ułożyć nasączone mlekiem biszkopty (u mnie po dwa okrągłe na miseczkę) i na to nałożyć gotową masę. Można posypać wiórkami czekolady, np. gorzkiej i położyć po jednej malinie. Wstawić do lodówki na godzinę lub dwie.

4 komentarze:

  1. Ostatnio zrobilam cos takiego wlasnie :) tylko bez dodatkow. Smakowalo jak zwykly pudding z kubeczkow co tu w Niemczech sprzedaja, wiec sie nie oplacalo, ale kupilismy to bo sie pomylilismy i wzielismy zamiast mas do tortow. Leza jeszcze waniliowa i orzechowa z kawalkami orzechow i na razie nie robie, moze kiedys przy okazji :P

    /Aggie

    OdpowiedzUsuń
  2. kupiłam kiedyś na czarną godzinę, kiedy potrzeba czegoś słodkiego będzie tak nagła, że nie będzie czasu na pieczenie.

    OdpowiedzUsuń