03.02.2013

Budyniowa

owsianka budyniowa z czekoladową posypką
Dzień dobry! Kolejny dzień spędzony w domu, nic ciekawego się nie dzieje, codziennie to samo. Tylko śniadanie choć trochę się różni. Wczoraj była owsianka z granolą i mrożonymi malinami, a dziś w wersji budyniowej. Przypadła mi do gustu i chyba będę częściej taką robić dodając przeróżne dodatki.
Bianka chyba zbyt dosadnie okazuje swoje uczucia, bo znowu jestem cała podrapana i nie wiem dlaczego gryzie moje ręce. Wyglądam i czuję się jakbym miała bliskie spotkanie z drzewem. Do tego od rana ciągle na coś wpadam. Naprawdę, to nie jest mój dzień...

Owsianka budyniowa
inspiracja 

3 łyżki płatków owsianych
2/3 szklanki wody (lub mleka)
1/2 szklanki mleka
1 łyżka budyniu waniliowego

W rondelku zagotować wodę (lub mleko). Wsypać płatki i gotować. W 1/2 szklanki zimnego mleka rozpuścić dokładnie proszek budyniowy, żeby nie było grudek. Gdy płatki napęcznieją wlewać powoli mleko z budyniem, cały czas mieszając (opcjonalnie posłodzić). Chwilę gotować na małym ogniu do zgęstnienia. Podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie holenderską posypką hagelslag ;-)

Miłej niedzieli :-)

10 komentarzy:

  1. w budyniowej owsiance nie sposób się nie zakochać :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Najlepsza :) Kremowa i słodka. Idealna na rozpoczęcie dnia.

    OdpowiedzUsuń
  3. nie ma to jak ta pyszna budyniowa owsianka ;d

    OdpowiedzUsuń
  4. Kocica z miłości gryzie ręce :D W łydkę kąsa też z miłości.
    Ot kocia skomplikowana miłość :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ech, bolesna ta miłość. I owszem, skomplikowana :-)

      Usuń
  5. zazdroszczę Ci tych mrożonych malin, bo swoje już wyjadłam. ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. pysznie wygląda, owsianka wcale nie musi być nudna:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Budyniowe owsianki są takie delikatne, kremowe i ... ulubione<3

    OdpowiedzUsuń