Ten pierwszy piękny weekend wykorzystałam aktywnie i rozpoczęłam bieganie. Wraz z przyjaciółkami nie miałyśmy leniwych poranków, tylko wcześnie wstałyśmy i ruszyłyśmy na świeże powietrze. Przyznam, że ciężko było się zwlec z łóżka, ale świeże poranne powietrze jest niezwykle przyjemne i po dawce ćwiczeń od razu ma się dobry humor. Dziś po powrocie przygotowałam pudding chlebowy. Już od dawna się do tego przymierzałam i w końcu się udało. Z truskawkami, czekoladą i płatkami migdałów. A zamiast zwykłego chleba użyłam chałkę. Wyszło na prawdę smacznie :-)
Pudding chlebowy z chałki z truskawkami, czekoladą i migdałami
|4 kokilki| inspiracja
nieduża chałka pokrojona na kromki
4 jajka
1 1/3 szklanki mleka
truskawki
kilka kostek czekolady
garść płatków migdałów
Chałkę i truskawki pokroić w kostkę, w miseczce roztrzepać jajka z mlekiem. Na dno kokilek wsypać połowę chałki, wyłożyć truskawki, migdały i posypać startą czekoladą. Na wierzchu ułożyć resztę chałki i wszystko zalać masą jajeczną.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 160 stopni i zapiekać około 40 minut.
Słonecznego tygodnia!
Ommmm apetyczne baaardzo! Chętnie bym spróbowała. A na marginesie masz piękną KICIĘ!
OdpowiedzUsuńMmmm wspaniale wygląda pudding!.
OdpowiedzUsuńwiosna, ach to Ty :)
OdpowiedzUsuńMam pudding w planach od miesiąca:D
OdpowiedzUsuńSuper pudding, też muszę spróbować! :D
OdpowiedzUsuńFajny przepis, koniecznie muszę wypróbować ;)
OdpowiedzUsuńhttp://letmeloveyou1.blogspot.com/
pudding przepyszny *-* muszę taki sobie zrobić ;D
OdpowiedzUsuń