Pasta jajeczna. Zrobiłam ją już parę tygodni temu, ale dopiero teraz dodaję. Taka moja propozycja na weekendowe śniadanie. U mnie w domu jest bardzo lubiana przez moich rodziców (brat nie jada takich rzeczy, ale uważam, że jeszcze po prostu nie dorósł i pewnie niedługo polubi, bo nie wie co traci). Ja także lubię taką pastę, gęstą, lekko pikantną i ze świeżym szczypiorkiem.
Pasta jajeczna
Składniki:
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 3-4 łyżki majonezu (najlepiej majonez Kielecki)
- łyżeczka musztardy
- szczypior
- sól i pieprz
Jajka obrać ze skorupki i pokroić w kostkę. Umieścić w szklanym naczyniu, dodać majonez (polecam Kielecki, ponieważ jest najbardziej pikantny i nadaje świetny smak. Oczywiście jak ktoś nie lubi pikantnych potraw, niech doda zwykły majonez), musztardę, posiekany szczypior i doprawić solą oraz pieprzem do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać i gotowe. Smacznego!
Calkiem ladnie wyglada, ale za jajkami to ja nie przepadam :)
OdpowiedzUsuń