Kolejny dzień spędzony w domu. Muszę w końcu gdzieś wyjść, bo okropnie się rozleniwiłam. Chyba wiosenne przesilenie mi dokucza. W jednym na szczęście nie jestem leniem. Gotowanie. Piekę i robię desery, a kolejny przepisy wciąż czekają na wypróbowanie. Dopiero wiosna się rozpoczęła, a mnie tęskni się za latem. Mimo, że sezon na truskawki rozpocznie się za jakieś dwa miesiące, to ja już je zajadam. Oczywiście mrożone. Dodaję do płatków na śniadanie, miksuję z mlekiem i innymi owocami na koktajl albo robię puree. W każdej postaci są bardzo smaczne.
Chciałabym zaprezentować świetny deser, który przygotowuje się bardzo szybko. Jest lekki, ale sycący. Przepis znalazłam na blogu
Moje wypieki. W mojej wersji są wcześniej już wspomniane truskawki, jogurt naturalny i ciastka owsiane Złotokłose kokosowe.
Sos truskawkowy z jogurtem naturalnym i ciastkami owsianymi
Składniki:
- 250g truskawek mrożonych lub świeżych
- 4 łyżeczki cukru pudru
- kilka ciastek owsianych, pokruszonych (użyłam Wiatraczki Złotokłose kokosowe)
- 500g jogurtu naturalnego
Truskawki z cukrem pudrem zmiksować na gładki sos. Przygotować szklanki i do każdej nałożyć po 2 łyżeczki sosu truskawkowego, na to kilka łyżek jogurtu i posypać pokruszonymi ciastkami, i jeszcze po jednej warstwie truskawek, jogurtu i ciastek.
ooo jak smakowicie :D gotuj mi xD
OdpowiedzUsuńale pięknie wygląda :D witam rówieśniczkę:)
OdpowiedzUsuńRonnetta, bardzo chętnie coś dla Ciebie ugotuję ;) Jak przyjadę w odwiedziny, to coś Ci przywiozę.
OdpowiedzUsuńDuś, dziękuję i witam :)
Zrobie dla rodzicow i Amelki jak przyjada na swieta :D
OdpowiedzUsuń/Aggie