10.09.2013

Śniadaniowy tydzień: wtorek

budyniowo - czekoladowe muffinki z nutellą, masłem orzechowym i płatkami migdałów, herbata malinowa z suszu

Muszę zapamiętać, aby nie wpuszczać Bianki do łazienki podczas mycia. A szczególnie kiedy myję włosy. Łobuziara pacnęła mnie w twarz i mam teraz ślad.
Inspirację na dzisiejsze śniadanie znalazłam tutaj. Szybkie w przygotowaniu i z rozpływającym się wnętrzem muffinki, to jest naprawdę coś, godne porannego posiłku. U mnie, nawet to wnętrze się uzewnętrzniło ;-)

3/4 szklanki mąki
1/2 - 3/4 szklanki mleka
jajko
3 łyżki budyniu czekoladowego
łyżka nutelli
łyżka masła orzechowego
cukier
pół łyżeczki proszku do pieczenia

Mąkę, jajko, mleko, budyń, cukier i proszek do pieczenia wymieszać na jednolitą masę. 
Przelać do foremek.
Dodać masło orzechowe i nutellę. Posypać płatkami migdałów.
Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około 15 - 20 minut.

5 komentarzy:

  1. mmm wygląda apetycznie :)) czy to koniecznie trzeba robić w takich foremkach czy mogą być silikonowe takie do muffinek ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Myślę, że mogą być także silikonowe :-)

      Usuń
  2. mmm co za muffiny! jadłam co prawda wczoraj, ale jak patrzę na ten twój dzisiejszy wypiek, mam ochotę na kolejne ;D

    OdpowiedzUsuń
  3. mmmm, wyglądają bosko :) szkoda, ze nie mam takich foremek, ale moja dzisiejsza jaglanka tez była dobra :) przepraszam, ale śmiesznie to musiało wyglądać, jak Cie pacnęła :D miałam kiedyś kota i tez tak lubił robić - zwłaszcza mojej siostrze, kiedy spala :) przekomicznie to wyglądało :)

    OdpowiedzUsuń
  4. jak to apetycznie wygląda! aż zaczęło burczeć mi w brzuchu ;)

    OdpowiedzUsuń